هموروئید بیماری آزاردهنده
بواسیریا هموروئید شایعترین بیماری مقعد است. در حقیت، احتمالاً نیمی از افراد تا سن ?? سال، بواسیر را تجربه میکنند. بواسیرها یا هموروئیدهاوریدهایی در ناحیه مقعدی هستند بهر علتی فشار بیش از حد به پایین راست روده و ناحیه مقعدی وارد شود به طور غیرطبیعی این وریدها متورم میشوند. فشار زیادی میتواند به علت زورزدن برای دفع مدفوع، اکثراً در اثر اسهال مزمن و کمتر بعلت یبوست، حاملگی، پیری یا علل دیگر باشد. بواسیرهای خارجی به صورت توده نرم و متورم یا و تودة سفت در اطراف ناحیه مقعدی ظاهر میشوند بواسیرهای داخلی در داخل کانال مقعدی ایجاد میشوند.
بواسیر یا همورئید زمانی بروز میکند که سیاهرگها در راست روده یا کانال مقعد گشاد شده و متورم میشوند و باعث بروز ناراحتی و درد در افراد مبتلا هستند. بواسیر ممکن در مجرای مقعدی با عنوان بواسیر داخلی یا در مدخل مقعد تحت عنوان بواسیر خارجی بروز کند. در برخی موارد ممکن است فردی چندین وقت به بواسیر مبتلا بوده باشد اما فقط در صورت خونریزی به وجود این مشکل در خود پی ببرد و تا پیش از خونریزی وجود آن مشخص نباشد. بیشتر افرادی که با این مشکل مواجه میشوند شامل زنان باردار افراد مبتلا به یبوست و کسانی هستند که به مدت طولانی مینشینند. افرادی که به دلیل ابتلا به یبوست مدت طولانی دستشویی مینشینند و یا در صورت ابتلا به اسهال به خود فشار زیادی میآورند به بواسیر مبتلا میشوند. بواسیر میتواند ایجاد ناراحتی و حتی درد کند، اما پزشک میتواند به شما کمک کند که بهبود پیدا کنید.
?/? سانتیمتر انتهایی کولون یا روده بزرگ، کانال مقعدی نامیده میشود. کانال مقعدی با مجموعهای از سیاهرگهای کوچک که زیر پوست قرار گرفتهاند، پوشیده شده است. فعالیتهای معینی، از قبیل فشار آوردن به هنگام اجابت مزاج برای خارج کردن مدفوع بویژه در مواقع بروز یبوست یا نشستن طولانی مدت، ممکن است باعث بزرگی این سیاهرگها شود. سیاهرگهای بزرگ شده، لایههای متورم بافتی را درست میکند که این حالت را بواسیر میگویند. لازم به ذکر است که سخت شدن مدفوع بواسیر را بیشتر تحریک میکند. همانطور که گفته شد بواسیر دو نوع مختلف دارد که در زیر توضیح مختصری درباره آنها ارائه شده است:
- بواسیر خارجی که احساس میشود و قابل لمس است. در این حالت لایههای نرمی بیرون از مقعد جایی که روده بزرگ باز میشود، حس میشوند که بندرت دردناک هستند و تنها در صورتی دردناک میشوند که لخته خونی داخل آنها تشکیل شود.
- بواسیر داخلی که در این صورت به طور شایع به صورت خوشههایی اطراف دیواره کانال مقعدی بروز میکند. گاهی اوقات بواسیر داخلی ممکن است به بیرون رخنه کند. گاهی ناراحتیها و مشکلات دیگری در این عضو مانند ترک خوردگی کانال مقعد ممکن است علائمی شبیه به بواسیر را در پی داشته باشد که مسلما برای درمان مناسب تشخیص صحیح بیماری امری ضروری است. گفتنی است که بواسیر اغلب از سن ?? سالگی شایع میشود و تقریبا نیمی از سالمندان با خارش، خونریزی و درد در هنگام دفع مواجه هستند که اغلب اینها نشانههایی از ابتلا به بواسیر هستند. خوشبختانه در حال حاضر برای درمان این بیماری داروها و روشهای درمانی مؤثری وجود دارد و در بسیاری از موارد تنها با خود درمانی و تغییر در شیوه زندگی امکان معالجه بواسیر فراهم میشود.
- علائم بیماری بواسیر کدامند؟
علائم و نشانههای ابتلا به بواسیر معمولا به محل بروز آن بستگی دارد. شایعترین علائم بواسیر شامل خونریزی، درد، خارش، سوزش، ترشح مخاطی پس از اجابت مزاج، وجود یک برجستگی در مقعد، التهاب و تورم است. امکان دارد خون قرمز به صورت رگههایی در اجابت مزاج دیده شود و یا به دنبال اجابت مزاج مقدار کم و به مدتکوتاهی خونریزی از ناحیه مقعد مشاهده شود. همچنین گاهی اوقات این احساس ممکن است برای بیمار بروز کند که پس از اجابت مزاج، راست روده بهطور کامل تخلیه نشده است که البته این حالت در مورد بواسیر بزرگ شده بروز میکند. در بیشتر موارد بواسیر بدون خطر است و بجز خونریزی محدود علامت دیگری ندارد. لازم به یادآوری است که هر خونریزی از مقعد را نباید به حساب بواسیر گذاشت، بلکه توسط پزشک باید بررسیهای لازم انجام شود تا علت اصلی خونریزی مشخص شود.
شایعترین علایم بواسیر شامل خارش و خونریزی، بیرون افتادگی و درد میباشند. خونریزی اغلب بدنبال دفع مدفوع اتفاق میافتد. بواسیرها ممکن است افتادگی پیدا کنند (به بیرون لغزیدن) و از طریق مقعد بیرون بزنند. درد در طی حرکات روده یا بعد از تحرک بواسیرها اتفاق میافتد. در خیلی از موارد علایم در عرض چند روز فروکش میکند. اگر علایم تداوم داشته باشند بهتر است با پزشکتان تماس بگیرید.
پیشگیری و درمانهای زیادی برای پیشگیری و درمان بواسیر وجود دارد پزشکتان کمک خواهد کرد تا مناسبترین درمان را بر پایه شدت علایم انتخاب کنید.
خونریزی. امکان دارد خون قرمز روش به صورت رگههایی در اجابت مزاج دیده شود یا به دنبال اجابت مزاج، خون به مقدار کم و به مدتکوتاهی چکه کند.
درد، خارش یا ترشح مخاطی پس از اجابت مزاج
وجود یک برجستگی در مقعد
احساس این که پس از اجابت مزاج، راست روده بهطور کامل تخلیه نشده باشد (این حالت تنها در مورد بواسیر بزرگ دیده میشود).
التهاب و تورم
- علل شایع بروز هموروئیدهاچیست؟
مهمترین عوامل مؤثر در ابتلا به بواسیر عبارت از وارد آمدن فشار مکرر به سیاهرگهای مقعد یا راست روده، نشستن یا ایستادن به مدت طولانی، چاقی، یبوست، کاهش توان ماهیچههای اطراف مقعد بویژه در سنین بالاتر و رژیم غذایی فاقد فیبر خوراکی است. علاوه بر اینها جراحی راست روده یا پارگی مجرای تناسلی به هنگام زایمان و بخیه کردن مجدد آن، ابتلا به بیماریهای کبدی، ابتلا به سرطان روده بزرگ، افزایش فشارخون در سیاهرگهای دستگاه گوارش، فشار آوردن به شکم موقع اسهال و مدفوع خشک و سفت از علل شایع بواسیر هستند. همچنین بسیاری از زنان در دوران بارداری دچار بواسیر میشوند. علاوه بر اینها فاکتورهای دیگری چون بلند کردن اشیاء سنگین، ورزش نکردن یا تمرینات ورزشی بسیار سنگین، سرفه مزمن میتوانند موجب بروز این بیماری شوند.
http://www.rs272.com /
http://pezeshkan.org
WEST AZERBAIJAN URMIA--Dr.RAHMAT SOKHANI